מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סופגניות קלאסיות של פעם
- 1 בקערת המיקסר לערבב היטב את השמרים, הסוכר והמים, ולתת כ- 10 דקות של מנוחה.
- 2 להוסיף את הקמח, להתחיל לערבל/ללוש, להוסיף את הביצים, תמצית הוניל וחצי מכמות השמן, להמשיך ללוש עד לקבלת בצק, להוסיף את המלח והשמן הנותר, ללוש כ- 10 דקות, לאחר מכן להוסיף את הערק ולהמשיך ללוש כ- 2 דקות נוספות. שימו לב: הבצק יוצא רך ודביק וזה בסדר - אל תיבהלו ותעבדו עם ידיים משומנות.
- 3 לשמן קערה נקייה, להעביר אליה את הבצק ולהתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 4 לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 7 ס"מ (ניתן להיעזר בסרגל), ולקרוץ עיגולי בצק בעזרת קורצן (לאחר כל קריצת עיגול לטבול את הקורצן בקמח).
- 5 להניח כל עיגול בצק על חתיכה קטנה של נייר אפייה, ולהניח להתפחה נוספת של כחצי שעה.
- 6 לאסוף את הבצק שנותר, להניח למנוחה של כ- 5 דקות ולחזור על פעולת קריצת כדורי הבצק.
- 7 לחמם שמן עמוק בסיר שטוח (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן במתכון) על אש בינונית עד לחום של 160 מעלות צלזיוס (ניתן להיעזר במד טמפרטורה למטבח, או להכניס כף עץ אל השמן - במידה ויש בועות סביב הכף אז השמן מספיק חם. חשוב לשמור על הטמפרטורה במהלך הטיגון ושהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניה תהיה בצקית מבפנים ושחומה מבחוץ).
- 8 לטגן את הסופגניות: להניח את כדור הבצק בשמן החם כשנייר האפייה כלפי מעלה ולהסיר את נייר האפייה (ניתן להיעזר במלקחיים). הסופגניה אמורה לקבל צבע זהוב משני הצדדים (זהירות לא לטגן יתר על המידה).
- 9 להניח את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג למשך מספר שניות, להניח אותה בקערה הסוכר לטבילה זריזה, ולאחר שכל הסופגניות טבולות בסוכר ומצוננות מעט מוסיפים את המילוי שאוהבים.
- 10 בתיאבון
טיפ למתכון
במקום סוכר ניתן לפדר על הסופגניות אבקת סוכר.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת שנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בשמן לטיגון עמוק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
20.6% |
6% |
73.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב