דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות קרמו שוקולד
סופגניות שוקולד - מי לא אוהב אותן? (:
  • הכנת קרמו השוקולד:
  • 1 בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והחלב.
  • 2 בקערה נפרדת טורפים יחד את החלמונים והסוכר.
  • 3 מוזגים את תערובת החלמונים והסוכר לנוזל הרותח תוך כדי טריפה מתמדת עד שהנוזל מסמיך מעט. מיד מכבים את האש. מסירים מהאש ומוזגים על השוקולד, מערבבים עד שהכול מתאחד לקרם.
  • 4 מכסים בניילון נצמד גם את הממרח עצמו ומכניסים לקירור של 6 שעות לפחות. כשהקרמו מתקרר מערבבים אותו כדי "לפתוח אותו" לקרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף והקרמו מוכן לזילוף.
  • הכנת הסופגניות:
  • 1 במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים ומערבבים קלות בעזרת כף.
  • 2 מעל מוזגים את המים, השמן, תמצית הוניל, הברנדי והביצים, ומתחילים ללוש במהירות מינימום.
  • 3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במיקסר כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  • 4 לאחר הלישה משמנים מעט את פני הבצק, מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד ומחלקים לשניים, מרדדים את הבצק למשטח בעובי 1.5 ס"מ (לפחות) וקורצים ממנו בעזרת קורצן עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ (ולעובדים עם משקל - 40 גרם).
  • 6 מניחים את עיגולי הבצק על משטח משומן או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים אותם למניעת התייבשות. מכסים ומניחים להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח.
  • 7 מחממים שמן לטיגון עמוק (2 ליטר שמן) עד שמגיעים לטמפרטורה של 160-170 מעלות (נעזרים במדחום לבישול ואפייה). עניין חום השמן חשוב מאוד, במהלך הטיגון מורידים את האש ומגבירים כדי לשמור על טווח המעלות האלה. העניין קריטי כדי שנוכל לקבל סופגניה עם פס לבן, עשויה היטב מבפנים ומבחוץ.
  • 8 מעבירים את עיגולי הבצק בזהירות לשמן החם כשהצד שהיה מונח על משטח העבודה בסיר השמן עכשיו למעלה. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר ייפרד בעצמו בטיגון ומסירים אותו). מטגנים כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 9 מכינים קערה עם סוכר. מיד כשהסופגניות יוצאות מהטיגון - מעבירים אותן לקערית עם נייר סופג לדקה של ספיגת השמן, מיד לאחר מכן טובלים אותן בסוכר משני הצדדים ומניחים לצינון.
  • 10 לאחר שהסופגניות התקררו - יוצרים בהן חור בעזרת סכין וממלאים בקרמו שוקולד שהכנו. מגישים סופגניות שוקולד מתוקות וטעימות של חנוכה ומתענגים על כל ביס!
  • 11 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
כשאתם מעבירים את הסופגניות לשמן העבירו בזהירות רבה כדי לשמור על הצורה העגולה של הסופגניה. עדיף לטגן בין 3-4 סופגניות בכל פעם ולא יותר מזה.

ציוד נדרש: סיר לטיגון + מדחום לבישול ואפייה + שקית זילוף.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (2 ליטר שמן לטיגון). שוב: עניין השמן קריטי, שמן לא בטמפרטורה הנכונה יוביל לתוצאות לא טובות (החום צריך להיות 160-170 מעלות (עדיף לעשות שימוש במד טמפרטורה למטבח), במידה ואתם עובדים עם כיריים חשמליות אז תשחקו בדרגות 6 ו-7.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.5% 9.2% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב