דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

  • הבצק
  • קמח לחם - 3.5 כוסות - סה"כ (543 גרם)
    או קמח לבן רגיל
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    חמימים
  • ביצה - 2 Large
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    מומסת
  • ארק - כף (10 מ"ל)
    או כל אלכוהול אחר
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    ראו מידע נוסף

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות ביתיות של חנוכה
סופגניות מבצק מושלם
  • 1 מערבבים בקערה קטנה את השמרים יחד עם הסוכר והמים, ומתפיחים למשך כ- 10 דקות.
  • 2 מנפים אל קערת המיקסר את הקמח (ניתן גם ללוש ידנית) ומוסיפים את השמרים עם המים והסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים והחמאה. ממשיכים לערבל עד שמתגבש בצק. מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש מעט (חשוב מאוד ללוש את הבצק 10 דקות לפחות!).
  • 3 מתפיחים את הבצק למשך כשעה וחצי-שעתיים.
  • 4 מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ על משטח מקומח, קורצים עיגולים עם חותכן או עם כוס ומתפיחים על סופגנייה על נייר אפייה למשך כ- 40 דקות נוספות.
  • 5 מחממים סיר עם ליטר שמן עד שהשמן מגיע לחום של 160 מעלות (ממליצה לבדוק עם מד טמפרטורה למטבח. במידה ואין לכם - מכניסים כף עץ אל השמן החם, צריכות להיות סביבו בועות קטנות (לא גדולות) ואז זה אומר שהשמן בטמפרטורה נכונה. זהו שלב חשוב מאוד, שכן במידה והשמן יהיה חם מדי - הסופגניות לא תהיינה מוכנות מבפנים. חשוב לשמור על חום השמן במהלך הטיגון).
  • 6 מניחים כל סופגנייה על הצד של נייר האפייה (אל תדאגו - נייר האפייה יתנתק מיד מהסופגנייה), ומטגנים 2-3 דקות מכל צד.
  • 7 מצננים לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מזריקים לסופגניות את המילוי שאוהבים/מקשטים מעל עם כל התוספות האהובות. מתקבלות סופגניות ביתיות טעימות ביותר!
  • 8 בתיאבון וחג שמח חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המילויים והתוספות בתוך ומעל הסופגניות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בליטר כוס שמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.1% 10.2% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב