דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות ביתיות של חנוכה
סופגניות ביתיות של חנוכה
סופגניות מבצק מושלם

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

  • הבצק
  • קמח לחם - 3.5 כוסות - סה"כ (543 גרם)
    או קמח לבן רגיל
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    חמימים
  • ביצה - 2 Large
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    מומסת
  • ארק - כף (10 מ"ל)
    או כל אלכוהול אחר
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קטנה את השמרים יחד עם הסוכר והמים, ומתפיחים למשך כ- 10 דקות.
  • 2 מנפים אל קערת המיקסר את הקמח (ניתן גם ללוש ידנית) ומוסיפים את השמרים עם המים והסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים והחמאה. ממשיכים לערבל עד שמתגבש בצק. מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש מעט (חשוב מאוד ללוש את הבצק 10 דקות לפחות!).
  • 3 מתפיחים את הבצק למשך כשעה וחצי-שעתיים.
  • 4 מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ על משטח מקומח, קורצים עיגולים עם חותכן או עם כוס ומתפיחים על סופגנייה על נייר אפייה למשך כ- 40 דקות נוספות.
  • 5 מחממים סיר עם ליטר שמן עד שהשמן מגיע לחום של 160 מעלות (ממליצה לבדוק עם מד טמפרטורה למטבח. במידה ואין לכם - מכניסים כף עץ אל השמן החם, צריכות להיות סביבו בועות קטנות (לא גדולות) ואז זה אומר שהשמן בטמפרטורה נכונה. זהו שלב חשוב מאוד, שכן במידה והשמן יהיה חם מדי - הסופגניות לא תהיינה מוכנות מבפנים. חשוב לשמור על חום השמן במהלך הטיגון).
  • 6 מניחים כל סופגנייה על הצד של נייר האפייה (אל תדאגו - נייר האפייה יתנתק מיד מהסופגנייה), ומטגנים 2-3 דקות מכל צד.
  • 7 מצננים לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מזריקים לסופגניות את המילוי שאוהבים/מקשטים מעל עם כל התוספות האהובות. מתקבלות סופגניות ביתיות טעימות ביותר!
  • 8 בתיאבון וחג שמח חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המילויים והתוספות בתוך ומעל הסופגניות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בליטר כוס שמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)195325
חלבונים (גרם)3.85 6.42
פחמימות (גרם)2542
מתוכן סוכרים (גרם)4.5 7.5
שומנים (גרם)8.7 14.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.86 3.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)31.45 52.45
נתרן (מ"ג)10.3417.24
מים (גרם)17.1728.64
ויטמין A (מק"ג)10.8818.15
ויטמין B (מ"ג)0.160.27
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.25.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.1
ויטמין D (מק"ג)0.140.23
ויטמין E (מ"ג)0.070.12
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)4.217.03
ברזל (מ"ג)0.120.2
מגנזיום (מ"ג)0.941.56
זרחן (מ"ג)13.4622.46
אבץ (מ"ג)0.090.15
אשלגן (מ"ג)9.4715.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.1% 10.2% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.