דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כדורי שוקולד עם שיבולת שועל
למה לא לשלב שיבולת שועל גם בכדורי השוקולד?
  • 1 לערבב היטב בקערה את קמח שיבולת השועל עם אבקת הקקאו.
  • 2 לערבב היטב בקערה נפרדת את הדבש ביחד עם חמאת הבוטנים עד לאיחוד.
  • 3 לאחד בין שתי הקערות, לערבב ולהוסיף את חלב הסויה (לפי הצורך). התערובת לא צריכה להיות יבשה אלא רכה.
  • 4 להניח את התערובת במקרר למשך כחצי שעה (לא חובה, ניתן ישר להתחיל להכין את הכדורים).
  • 5 לכדרר לכדורים בגודל הרצוי, לצפות בקוקוס (ראו "רעיונות לשידרוג" לאפשרויות ציפוי נוספות) ולשמור במקפיא או במקרר. מתקבלים כדורי שוקולד ושיבולת שועל מפנקים במיוחד!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות שימוש בכל חלב צמחי אחר. ניתן לקשט גם באבקת קקאו, פתיתי תות שדה או כל מה שאוהבים.

הערת אגב: שיבולת השועל אינה מכילה גלוטן, אך סביבת הגידול כן ולכן ישנה אזהרת אלרגנים. מי שסובל מגלוטן רצוי שירכוש שיבולת שועל שבוודאות אינה מכילה גלוטן. ההיגיון מאחורי המתכון: אבקת קקאו, ממתיק וחמאת בוטנים/אגוזים יוצרים טעם שוקולדי טעים מאוד ובריא יותר משוקולד רגיל, אם כי כדאי לזכור שגם דבש וסירופ מייפל הינם סוג של סוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 20.7% 15.5% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב