דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
צ`יפס בטטה מושלם
הסוד להכנת צ`יפס בטטה מושלם, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות צלזיוס (חום עליון-תחתון, תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 2 מקלפים את הבטטות בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות בעובי של אצבע (לא דקות מדי ולא עבות מדי, כמו צ`יפס רגיל).
  • 3 סופגים את מקלות הבטטה עם נייר סופג או מגבת נקייה (ניתן גם לשטוף מעט לפני ולאחר מכן לייבש היטב).
  • 4 מעבירים את הבטטות לקערה עם הקורנפלור, מצפים באופן אחיד, מנערים ומסירים שאריות קורנפלור, מוסיפים לקערה את שמן הזית, הסילאן והתבלינים, ומערבבים בידיים עד שאין גושים ושהבטטות מצופות היטב. אפשרות נוספת היא לערבב היטב את הקורנפלור עם תערובת שמן הזית, להעביר לשקית אטומה או לתבנית אטומה גדולה, להוסיף את מקלות הבטטה ולנער היטב).
  • 5 מעבירים את מקלות הבטטה אל 2 תבניות אפייה של התנור המרופדות בנייר אפייה (חשוב לסדר את הצ`יפס בשכבה אחת בתבנית במרווחים (כדי שמקלות הבטטה לא תידבקנה אחת לשנייה!) ולא אחד על השני. המרווחים שבסרטון לא מספיקים וכדאי להקפיד על מרווחים גדולים יותר).
  • 6 אופים במרכז התנור שחומם מראש למשך כ- 20-25 דקות (עדיף בכל פעם תבנית אחת ולא את שתיהן במקביל). שימו לב: לא מומלץ להפוך את צ`יפס הבטטה באמצע האפייה כדי שהצ`יפס לא "יישבר" (הוא יהיה עדיין רך בשלב זה ולא יציב). בנוסף, עדיף לשמור את צ`יפס הבטטה המוכן בתבנית האפייה, לשמור על מרווחים ולא בערימה אחד על השני כדי שהבטטות תישארנה קריספיות ולא תתרככנה, להמתין 5-10 דקות ולהגיש (אם מקלות הבטטה נדבקו אחת לשנייה - להפריד אותן בזהירות רבה ואפילו להיעזר בסכין). מתקבל צ`יפס בטטה ביתי מושלם לצד קטשופ או מיונז - אנחנו ממליצים לכם להכפיל כמויות כמובן, ולא לשכוח להגיש חם (למרות שטעים גם קר)!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אלטרנטיבות ותוספות אפשריות: בטטה סגולה, מלח גס, אורגנו מיובש, תימין מיובש, צ`ילי גרוס, פפריקה מתוקה/מעושנת, גבינת פרמזן/גרנה פדנו מגוררת ישר אחרי האפייה (מומלץ), מעט גרידת לימון, פטרוזיליה קצוצה, תערובת מוכנה לתיבול צ`יפס, אבקת מרק בצל.

ציוד נדרש: תבניות אפייה של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה ובוחרים להכין צ`יפס בטטה מטוגן - פשוט טגנו את מקלות הבטטה המצופות והמתובלות בשמן עמוק למשך כמה דקות כמו צ`יפס רגיל עד להזהבה ואיכלו בהנאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 15.2% 4.9% 71.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב