דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות צלזיוס (חום עליון-תחתון, תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 2 מקלפים את הבטטות בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות בעובי של אצבע (לא דקות מדי ולא עבות מדי, כמו צ`יפס רגיל).
  • 3 סופגים את מקלות הבטטה עם נייר סופג או מגבת נקייה (ניתן גם לשטוף מעט לפני ולאחר מכן לייבש היטב).
  • 4 מעבירים את הבטטות לקערה עם הקורנפלור, מצפים באופן אחיד, מנערים ומסירים שאריות קורנפלור, מוסיפים לקערה את שמן הזית, הסילאן והתבלינים, ומערבבים בידיים עד שאין גושים ושהבטטות מצופות היטב. אפשרות נוספת היא לערבב היטב את הקורנפלור עם תערובת שמן הזית, להעביר לשקית אטומה או לתבנית אטומה גדולה, להוסיף את מקלות הבטטה ולנער היטב).
  • 5 מעבירים את מקלות הבטטה אל 2 תבניות אפייה של התנור המרופדות בנייר אפייה (חשוב לסדר את הצ`יפס בשכבה אחת בתבנית במרווחים (כדי שמקלות הבטטה לא תידבקנה אחת לשנייה!) ולא אחד על השני. המרווחים שבסרטון לא מספיקים וכדאי להקפיד על מרווחים גדולים יותר).
  • 6 אופים במרכז התנור שחומם מראש למשך כ- 20-25 דקות (עדיף בכל פעם תבנית אחת ולא את שתיהן במקביל). שימו לב: לא מומלץ להפוך את צ`יפס הבטטה באמצע האפייה כדי שהצ`יפס לא "יישבר" (הוא יהיה עדיין רך בשלב זה ולא יציב). בנוסף, עדיף לשמור את צ`יפס הבטטה המוכן בתבנית האפייה, לשמור על מרווחים ולא בערימה אחד על השני כדי שהבטטות תישארנה קריספיות ולא תתרככנה, להמתין 5-10 דקות ולהגיש (אם מקלות הבטטה נדבקו אחת לשנייה - להפריד אותן בזהירות רבה ואפילו להיעזר בסכין). מתקבל צ`יפס בטטה ביתי מושלם לצד קטשופ או מיונז - אנחנו ממליצים לכם להכפיל כמויות כמובן, ולא לשכוח להגיש חם (למרות שטעים גם קר)!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אלטרנטיבות ותוספות אפשריות: בטטה סגולה, מלח גס, אורגנו מיובש, תימין מיובש, צ`ילי גרוס, פפריקה מתוקה/מעושנת, גבינת פרמזן/גרנה פדנו מגוררת ישר אחרי האפייה (מומלץ), מעט גרידת לימון, פטרוזיליה קצוצה, תערובת מוכנה לתיבול צ`יפס, אבקת מרק בצל.

ציוד נדרש: תבניות אפייה של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה ובוחרים להכין צ`יפס בטטה מטוגן - פשוט טגנו את מקלות הבטטה המצופות והמתובלות בשמן עמוק למשך כמה דקות כמו צ`יפס רגיל עד להזהבה ואיכלו בהנאה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)307118
חלבונים (גרם)3.43 1.32
פחמימות (גרם)5019
מתוכן סוכרים (גרם)16.66 6.41
שומנים (גרם)10.71 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
נתרן (מ"ג)721.66277.83
סיבים תזונתיים (גרם)6.24 2.4
מים (גרם)188.2172.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,848711.27
ויטמין B (מ"ג)3.291.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.270.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.360.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.125.44
ויטמין C (מ"ג)30.1711.61
ויטמין E (מ"ג)2.210.85
ויטמין K (מק"ג)5.342.06
סידן (מ"ג)65.1825.09
ברזל (מ"ג)1.780.68
מגנזיום (מ"ג)42.9716.54
זרחן (מ"ג)77.1229.69
אבץ (מ"ג)0.480.19
אשלגן (מ"ג)547.34210.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 15.2% 4.9% 71.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
הסוד להכנת צ`יפס בטטה מושלם, צילום: תפיקו הפקות
- פרסומת -
סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

שקשוקה

שקשוקה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

פיתות ירק

פיתות ירק

פילה הייק מטוגן בבירה

פילה הייק מטוגן בבירה

לביבות טונה קלות ומהירות

לביבות טונה קלות ומהירות

כרוב: סוגים ויתרונות

כרוב: סוגים ויתרונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?