דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יפס אפוי בריא יותר ממטוגן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות עבות יחסית.
  • 2 מרתיחים מים בסיר, מבשלים את תפוחי האדמה למשך כ- 5 דקות (לא יותר) ממש לריכוך קל ומסננים מהנוזלים.
  • 3 מחממים תנור ל- 200 מעלות (אפשר גם טורבו).
  • 4 מניחים את רצועות הצ`יפס בתבנית עם נייר אפייה, מתיזים כמה מנות של ספריי שמן על הצ`יפס ומפזרים מלח (אם אין ספריי שמן אפשר פשוט לפזר שמן רגיל).
  • 5 מכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות או עד השחמה.
  • 6 הרי לכם צ`יפס אפוי בתנור טעים ובריא יותר - בתיאבון חיוך

לא פחות טעים מצ`יפס מטוגן.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165 קלוריות97 קלוריות
חלבונים3.3 גרם1.9 גרם
פחמימות36 גרם21 גרם
מתוכן סוכרים2.9 גרם1.7 גרם
שומנים997 מ"ג584.8 מ"ג
מתוכם שומן רווי169.9 מ"ג99.7 מ"ג
נתרן226.5 מ"ג132.8 מ"ג
סיבים תזונתיים2.5 גרם1.5 גרם
מים127.4 גרם74.7 גרם
ויטמין B (סה"כ)4 מ"ג2.4 מ"ג
ויטמין B1177.5 מק"ג104.1 מק"ג
ויטמין B235.5 מק"ג20.8 מק"ג
ויטמין B32.4 מ"ג1.4 מ"ג
ויטמין B5938 מק"ג550.1 מק"ג
ויטמין B6508.7 מק"ג298.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B915.2 מק"ג8.9 מק"ג
ויטמין C21.6 מ"ג12.7 מ"ג
ויטמין E67.6 מק"ג39.6 מק"ג
ויטמין K0.5 מק"ג0.3 מק"ג
סידן8.6 מ"ג5 מ"ג
ברזל593.5 מק"ג348.1 מק"ג
מגנזיום42.3 מ"ג24.8 מ"ג
זרחן84.5 מ"ג49.6 מ"ג
אבץ490.7 מק"ג287.8 מק"ג
אשלגן660.8 מ"ג387.6 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות72.7 מ"ג42.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 316.9 מ"ג9.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 654.1 מ"ג31.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות3.4 מ"ג2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.7 מ"ג1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 2.3% 7.7% 84.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?