דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות קריספיות במיוחד
לביבות טבעוניות מושלמות לחנוכה ובכלל
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולגרר במגרדת אל קערה גדולה. לגרר גם את הבצל אל תוך הקערה.
  • 2 להעביר את תפוחי האדמה והבצל המגורדים אל תוך מגבת גדולה ולסחוט היטב מהמים (חשוב). להעביר אותם אל הקערה הגדולה לאחר ייבוש קל.
  • 3 להוסיף אל הקערה את הקמח, הקורנפלור, המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב (מומלץ לערבב עם הידיים כדי לסייע לפתח את הגלוטן בקמח שמסייע לגיבוש המרכיבים).
  • 4 ליצור לביבות עם הידיים (הלביבות אמורות להתגבש, במידה ולא אז תוסיפו מעט קורנפלור) ולשטח אותן מעט כדי שתהיינה דקות יחסית.
  • 5 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), לטגן את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה, להוציא אל נייר סופג ולהגיש חם לביבות תפוחי אדמה טבעוניות מושלמות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה בחום לאכול את הלביבות הטבעוניות לצד גבינה טבעונית או ממרח כגון צזיקי טבעוני, גבינת שמנת טבעונית, גבינת שום שמיר טבעונית ועוד.

ציוד נדרש: מגרדת, קערה ומחבת.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון רגיל לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 12% 6.8% 75.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב