דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים בטחינה
  • 1 את החציל יש לקלות במשך 20 דקות על הגריל או על הגז עד להתרככות.
  • 2 יש להוציא את תוכן החציל ולחתוך לרצועות דקיקות.
  • 3 מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל השחור. מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 4 ממשיכים לערבב עד לדילול המתאים.
  • 5 בצלחת הגשה מניחים את רצועות החציל על הטחינה, מוסיפים את הפפריקה, שמן הזית, צנוברים (קלויים במחבת ללא שמן) וחופן פטרוזיליה קצוצה.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ב"סלט חצילים עם טחינה" של רוחלה אין שימוש בשמן וצנוברים, כך שיש בו פחות קלוריות ביחס לנוכחי. ניתן לשדרג ולהשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 41.8% 21.2% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.98 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב