דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 166 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מעטפות חצ`פורי
אחד המאפים החלביים הכי טעימים שיש
  • 1 בקערה לערבב את הקמח עם השמרים היבשים ולהניח בצד.
  • 2 בקערה נוספת לערבב ביחד את החלב הפושר, הביצה, הסוכר, האשל, המלח והמים (אולי נצטרך עוד חצי כוס). להוסיף את התערובת אל הקמח וללוש כמה דקות באופן ידני (אם צריך להוסיף עוד מעט מים, הבצק צריך להיות דביק מעט).
  • 3 לכסות את הבצק ולהתפיח כשעה. להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב כחצי שעה.
  • 4 לערבב היטב את כל מצרכי המלית יחד בעזרת ידיים רטובות ולחלק למספר כדורי הבצק.
  • 5 להניח על השיש ערימת קמח, להניח על השיש כל פעם חתיכה מהבצק, לטבול בקמח, לכדרר לכדור ולהניח על משטח מקומח עד שנסיים עם כל הכדורים.
  • 6 להתחיל לעבוד עם הכדור הראשון שהכנו: לרדד עם מעט קמח למרובע, להניח במרכז ממלית הגבינה בנדיבות, לסגור קצוות נגדיות לצורת מעטפה ולצבוט את החיבורים כדי שלא ייפתחו באפייה.
  • 7 להעביר את מעטפות החצ`פורי אל תבנית עם נייר אפייה, למרוח מעל ביצה טרופה מהולה בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה (אני אופה בטורבו, תלוי בסוג התנור). מתקבלות מעטפות חצ`פורי ממכרות בטירוף מהמטבח הגיאורגי!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
איך שמעטפות החצ`פורי יוצאות חמות מהתנור - אפשר להבריש בחמאה מומסת (אני מוותרת על הברשת החמאה - טעים גם בלי).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 9.4% 26.9% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב