דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סירות חצילים בתנור
זילוף של טחינה מעל ואתם מסודרים
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 230-250 מעלות.
  • 2 לשטוף את החצילים, לקטום את ראש החצילים, לחצות אותם לאורכם פעמיים ולאחר מכן גם לרוחבם פעם אחת (יוצרים צורה של סירות). להניח את סירות החצילים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 3 לערבב היטב בקערית קטנה את שמן הזית ביחד עם כל התבלינים, להבריש היטב את החצילים בתבנית מכל הכיוונים בעזרת מברשת אפייה, להניח מעל את גבעולי האורגנו הטרי ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 40-45 דקות עד שמוכן (תלוי בסוג התנור, לשים לב תוך כדי האפייה. ב- 5-10 הדקות האחרונות ניתן לאפות בטורבו).
  • 4 מתקבלות סירות חצילים בתנור שהכי טעימות לצד טחינה כמובן!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידת הצורך להוסיף עוד שמן זית ומעט תבלינים (החצילים "שותים" שמן - זהירות לא להגזים).

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו הטרי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 47.1% 3.9% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.14 (1.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב