דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדלעת
  • דלעת -  כוסות של קוביות - סה"כ (300 גרם)
    2-3 כוסות (רבע דלעת גדולה)
  • מים לבישול - לפי הצורך
  • הבצל והתבלינים
  • בצל -  יחידות בינוניות - סה"כ (313 גרם)
    2-3 בצלים חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דלעת מתוקה עם בצל מטוגן ותבלינים
תוספת דלעת מתקתקה שמתאימה במיוחד לקוסקוס
  • 1 להרתיח סיר עם מים ולבשל את הדלעת למשך כ- 10 דקות עד שהיא רכה.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהבצל מתקרמל. להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב מעט.
  • 3 להניח את הדלעת בתבנית אפייה ומעליה להניח את הבצל המקורמל. לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות (תוכנית גריל) למשך כרבע שעה. להסיר את הכיסוי, לסנן את הנוזלים מעל הדלעת ולהמשיך לאפות ללא הכיסוי עוד כ- 5-10 דקות. מדהים עם קוסקוס וגם כנשנוש טעים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפיא את הדלעת מראש ולהשתמש בה (ואז היא רכה ואין צורך להרתיח לפני)

כדי שהדלעת תתפוס טעם אפשר למזוג מהרוטב על הדלעת לפחות פעמיים בזמן האפייה (ניתן להוסיף מעט מים לתבנית כדי שיהיו יותר נוזלים). שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 4% 2.6% 89.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב