דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת דלעת מתקתקה שמתאימה במיוחד לקוסקוס

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדלעת
  • דלעת -  כוסות של קוביות - סה"כ (300 גרם)
    2-3 כוסות (רבע דלעת גדולה)
  • מים לבישול - לפי הצורך
  • הבצל והתבלינים
  • בצלים -  יחידות בינוניות - סה"כ (313 גרם)
    2-3 בצלים חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • סוכר - כוס
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח סיר עם מים ולבשל את הדלעת למשך כ- 10 דקות עד שהיא רכה.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהבצל מתקרמל. להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב מעט.
  • 3 להניח את הדלעת בתבנית אפייה ומעליה להניח את הבצל המקורמל. לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות (תוכנית גריל) למשך כרבע שעה. להסיר את הכיסוי, לסנן את הנוזלים מעל הדלעת ולהמשיך לאפות ללא הכיסוי עוד כ- 5-10 דקות. מדהים עם קוסקוס וגם כנשנוש טעים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפיא את הדלעת מראש ולהשתמש בה (ואז היא רכה ואין צורך להרתיח לפני)

כדי שהדלעת תתפוס טעם אפשר למזוג מהרוטב על הדלעת לפחות פעמיים בזמן האפייה (ניתן להוסיף מעט מים לתבנית כדי שיהיו יותר נוזלים). שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שיראל פחימה חייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)196121
חלבונים (גרם)1.31 0.81
פחמימות (גרם)4628
מתוכן סוכרים (גרם)39.35 24.32
שומנים (גרם)2.03 1.25
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.12
נתרן (מ"ג)351.42217.2
סיבים תזונתיים (גרם)1.75 1.08
מים (גרם)111.268.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)150.0592.73
ויטמין B (מ"ג)0.80.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.899.2
ויטמין C (מ"ג)6.153.8
ויטמין E (מ"ג)0.510.31
ויטמין K (מק"ג)0.920.57
סידן (מ"ג)26.7916.56
ברזל (מ"ג)0.630.39
מגנזיום (מ"ג)12.958
זרחן (מ"ג)40.7425.18
אבץ (מ"ג)0.290.18
אשלגן (מ"ג)250.14154.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 4% 2.6% 89.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.