גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | דלעת מתוקה עם בצל מטוגן ותבלינים |
הפעם הראשונה שטעמתי דלעת מתוקה היה באחד ההריונות שלי - הטעם של זה נשאר לי בפה 8 שנים אחרי והייתי חייבת לשחזר אותו. אז בשישי האחרון הכנתי דלעת מתוקה וזה יצא כל כך טעים שאתם פשוט חייבים להכין ולהתמכר גם אתם לטעם המושלם הזה, 196 קלוריות למנה, 121 קלוריות ל-100 גרם
שיראל פחימה חייג, בלוגרית אוכל, 18.11.2022
5 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
כדי שהדלעת תתפוס טעם אפשר למזוג מהרוטב על הדלעת לפחות פעמיים בזמן האפייה (ניתן להוסיף מעט מים לתבנית כדי שיהיו יותר נוזלים). שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
המתכון באדיבות שיראל פחימה חייג
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 196 | 121 |
חלבונים (גרם) | 1.31 | 0.81 |
פחמימות (גרם) | 46 | 28 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 39.35 | 24.32 |
שומנים (גרם) | 2.03 | 1.25 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.19 | 0.12 |
נתרן (מ"ג) | 351.42 | 217.2 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 1.75 | 1.08 |
מים (גרם) | 111.2 | 68.73 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 150.05 | 92.73 |
ויטמין B (מ"ג) | 0.8 | 0.5 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.05 | 0.03 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.07 | 0.04 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.37 | 0.23 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.19 | 0.12 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.11 | 0.07 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 14.89 | 9.2 |
ויטמין C (מ"ג) | 6.15 | 3.8 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.51 | 0.31 |
ויטמין K (מק"ג) | 0.92 | 0.57 |
סידן (מ"ג) | 26.79 | 16.56 |
ברזל (מ"ג) | 0.63 | 0.39 |
מגנזיום (מ"ג) | 12.95 | 8 |
זרחן (מ"ג) | 40.74 | 25.18 |
אבץ (מ"ג) | 0.29 | 0.18 |
אשלגן (מ"ג) | 250.14 | 154.6 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.05 | 0.03 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.05 | 0.03 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.03 | 0.02 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.02 | 0.02 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם