דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן (כ- 700 גרם סה"כ))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן מבצק פריך פרג ובמילוי שוקולד קליק
פרג בבצק זה רעיון מעניין
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון באמצעות פולסים קצרים טוחנים את החמאה ואבקת הסוכר עד לתערובת פירורית. היזהרו מטחינת יתר כדי שהחמאה לא תתחמם מדי. זה אמור לקרות תוך 4-5 פולסים בערך.
  • 2 מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומעבדים גם בפולסים קצרים עד לאיחוד. לעיתים החמאה "נתקעת" בתחתית מעבד המזון, אם זה קורה שחררו אותה בזהירות והמשיכו בפולסים קצרים.
  • 3 ברגע שהרכיבים מתאחדים מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט, מפסלים לצורת מטבע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
  • הרכבת אוזני ההמן והאפייה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומהניילון, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח. עדיף לבצע שלב זה בחלקים, כלומר לקרוץ מהבצק רבע ולרדד אותו, כך הבצק לא יתחמם ויהיה קל לעבוד איתו. מקמחים מעט את הבצק גם בחלקו העליון ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 3 קורצים עיגולים בגודל הרצוי לכם, אני קרצתי עיגולים קטנים ומילאתי אותם ב- 3 עיגולי קליק. סוגרים לצורת אוזן המן בעזרת צביטת 3 פינות.
  • 4 מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים במשך כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב. זהירות שלא יישרף!
  • 5 חג שמח ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 26.9% 7.7% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב