דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    לבן או סגול
  • שמן זית -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון הבצל
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • סלרי - כרפס -  גבעולים - סה"כ (68 גרם)
    חתוכים גס
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • בורגול יבש - 4 כפות שטוחות - סה"כ (44 גרם)
  • עדשים ירוקות - 4 כפות - סה"כ (64 גרם)
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    מגורדת בפומפייה
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כף שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/4 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/4 כף שטוחה
    פחות מ- 1/4 כף - לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות
מרק ירקות עשיר, טעים וחורפי
  • 1 מקלפים וחותכים את הבצל לקוביות בינוניות.
  • 2 מחממים בסיר רחב ועמוק 2-3 כפות שמן זית. לאחר דקה כשהשמן מתחמם מעט מוסיפים את הבצל, ומערבבים עד להזהבה.
  • 3 לבינתיים חותכים לקוביות בינוניות את תפוחי האדמה, הגזר, הפלפל האדום, הבטטה, הסלרי והקישוא.
  • 4 לאחר שהבצל מזהיב קלות מוסיפים את כל שאר הירקות, הבורגול והעדשים הירוקות. מעל הירקות מגרדים בפומפייה עגבניה אחת (בלי הקליפה).
  • 5 מניחים לירקות להתאדות (לא לכסות את המכסה!), מערבבים מדי פעם ונותנים לירקות להצטמצם במשך 10 דקות פחות או יותר.
  • 6 לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב, נותנים לירקות להתבשל עוד 3 דקות ואז מוסיפים מים רותחים עד מעט מעל גובה הירקות.
  • 7 ניתן להגביר מעט את האש מדי פעם, לערבב ולטעום עד שהירקות רכים.
  • 8 מורידים את הסיר מהאש ומוזגים לקעריות מרק.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 6.4% 10.4% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב