מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות עשיר, טעים וחורפי
- 1 מקלפים וחותכים את הבצל לקוביות בינוניות.
- 2 מחממים בסיר רחב ועמוק 2-3 כפות שמן זית. לאחר דקה כשהשמן מתחמם מעט מוסיפים את הבצל, ומערבבים עד להזהבה.
- 3 לבינתיים חותכים לקוביות בינוניות את תפוחי האדמה, הגזר, הפלפל האדום, הבטטה, הסלרי והקישוא.
- 4 לאחר שהבצל מזהיב קלות מוסיפים את כל שאר הירקות, הבורגול והעדשים הירוקות. מעל הירקות מגרדים בפומפייה עגבניה אחת (בלי הקליפה).
- 5 מניחים לירקות להתאדות (לא לכסות את המכסה!), מערבבים מדי פעם ונותנים לירקות להצטמצם במשך 10 דקות פחות או יותר.
- 6 לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב, נותנים לירקות להתבשל עוד 3 דקות ואז מוסיפים מים רותחים עד מעט מעל גובה הירקות.
- 7 ניתן להגביר מעט את האש מדי פעם, לערבב ולטעום עד שהירקות רכים.
- 8 מורידים את הסיר מהאש ומוזגים לקעריות מרק.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14.5% |
6.4% |
10.4% |
68.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב