דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות עשיר, טעים וחורפי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    לבן או סגול
  • שמן זית -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון הבצל
  • תפוחי אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • סלרי - כרפס -  גבעולים - סה"כ (68 גרם)
    חתוכים גס
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • בורגול יבש - 4 כפות שטוחות - סה"כ (44 גרם)
  • עדשים ירוקות - 4 כפות - סה"כ (64 גרם)
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    מגורדת בפומפייה
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כף שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/4 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/4 כף שטוחה
    פחות מ- 1/4 כף - לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים וחותכים את הבצל לקוביות בינוניות.
  • 2 מחממים בסיר רחב ועמוק 2-3 כפות שמן זית. לאחר דקה כשהשמן מתחמם מעט מוסיפים את הבצל, ומערבבים עד להזהבה.
  • 3 לבינתיים חותכים לקוביות בינוניות את תפוחי האדמה, הגזר, הפלפל האדום, הבטטה, הסלרי והקישוא.
  • 4 לאחר שהבצל מזהיב קלות מוסיפים את כל שאר הירקות, הבורגול והעדשים הירוקות. מעל הירקות מגרדים בפומפייה עגבניה אחת (בלי הקליפה).
  • 5 מניחים לירקות להתאדות (לא לכסות את המכסה!), מערבבים מדי פעם ונותנים לירקות להצטמצם במשך 10 דקות פחות או יותר.
  • 6 לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב, נותנים לירקות להתבשל עוד 3 דקות ואז מוסיפים מים רותחים עד מעט מעל גובה הירקות.
  • 7 ניתן להגביר מעט את האש מדי פעם, לערבב ולטעום עד שהירקות רכים.
  • 8 מורידים את הסיר מהאש ומוזגים לקעריות מרק.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25879
חלבונים (גרם)7.47 2.28
פחמימות (גרם)4915
מתוכן סוכרים (גרם)9.38 2.86
שומנים (גרם)4.6 1.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.22
נתרן (מ"ג)607.03185.07
סיבים תזונתיים (גרם)10.37 3.16
מים (גרם)261.1779.63
ליקופן (מ"ג)0.870.27
ויטמין A (מק"ג)805.75245.66
ויטמין B (מ"ג)4.631.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.630.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.0812.22
ויטמין C (מ"ג)77.6823.68
ויטמין E (מ"ג)1.750.53
ויטמין K (מק"ג)17.035.19
סידן (מ"ג)62.7319.12
ברזל (מ"ג)1.80.55
מגנזיום (מ"ג)61.8918.87
זרחן (מ"ג)124.237.87
אבץ (מ"ג)0.860.26
אשלגן (מ"ג)786.11239.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 6.4% 10.4% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.