דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 524 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הירקות ולחתוך לקוביות.
  • 2 להרתיח את המים בסיר ולהוסיף את כרע העוף.
  • 3 להוסיף את כל הירקות לסיר, לבשל כ- 10 דקות, לתבל לפי הטעם ולהמשיך לבשל במשך כ- 45 דקות. מי שלא אוהב יכול להוציא את העוף וגם את הסלרי (מומלץ להשאיר). מתקבל מרק ירקות ביתי פשוט וטעים שכדאי לאמץ.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סיום הבישול אפשר להוסיף אטריות דקות. אפשר לגוון עם הירקות שאוהבים (תהיו יצירתיים).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להכניס שוקי עוף ללא עור, בלי כנפיים, ובכך להוריד משמעותית את השומן המגיע מן הבשר.

הערך התזונתי של כרע העוף מחושב על פי החלקים האכילים בלבד ולכן כך מופיע במצרכים - יש להשתמש בכרע עוף שלם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המרק נקרא על שם כלתי המהממת הדס שאוהבת את המרק הזה במיוחד.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16331
חלבונים (גרם)11.76 2.25
פחמימות (גרם)255
מתוכן סוכרים (גרם)5.86 1.12
שומנים (גרם)2.32 0.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.59 0.11
כולסטרול (מ"ג)29.54 5.64
נתרן (מ"ג)997.43190.5
סיבים תזונתיים (גרם)4.18 0.8
מים (גרם)480.8891.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)709.68135.55
ויטמין B (מ"ג)4.690.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.910.56
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)346.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.02
ויטמין C (מ"ג)19.663.76
ויטמין D (מק"ג)0.050.01
ויטמין E (מ"ג)1.110.21
ויטמין K (מק"ג)49.249.4
סידן (מ"ג)67.2612.85
ברזל (מ"ג)1.850.35
מגנזיום (מ"ג)46.118.81
זרחן (מ"ג)121.9123.28
אבץ (מ"ג)1.60.3
אשלגן (מ"ג)600.56114.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.740.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.610.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.930.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.780.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 5.4% 27.5% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.