דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 524 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק הירקות של הדס
מרק ירקות פשוט וטעים להכנה
  • 1 לקלף את הירקות ולחתוך לקוביות.
  • 2 להרתיח את המים בסיר ולהוסיף את כרע העוף.
  • 3 להוסיף את כל הירקות לסיר, לבשל כ- 10 דקות, לתבל לפי הטעם ולהמשיך לבשל במשך כ- 45 דקות. מי שלא אוהב יכול להוציא את העוף וגם את הסלרי (מומלץ להשאיר). מתקבל מרק ירקות ביתי פשוט וטעים שכדאי לאמץ.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סיום הבישול אפשר להוסיף אטריות דקות. אפשר לגוון עם הירקות שאוהבים (תהיו יצירתיים).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להכניס שוקי עוף ללא עור, בלי כנפיים, ובכך להוריד משמעותית את השומן המגיע מן הבשר.

הערך התזונתי של כרע העוף מחושב על פי החלקים האכילים בלבד ולכן כך מופיע במצרכים - יש להשתמש בכרע עוף שלם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המרק נקרא על שם כלתי המהממת הדס שאוהבת את המרק הזה במיוחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 5.4% 27.5% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב