מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 314 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מנת פתיחה מושלמת על השולחן
- 1 מחוררים עם סכין את החצילים כדי שלא יתפוצצו מעוצמת החום ומניחים ישירות על אש הכיריים, או בטאבון בחום 350 מעלות עד שהחציל רך.
- 2 מניחים את הצנוברים למחבת קטנה ומכסים עם שמן הזית. מדליקים את הגז על האש הכי נמוכה עד שיש ביעבוע קל של השמן והצנוברים מזהיבים (שימו לב - זה קורה מהר).
- 3 מוציאים את החצילים, נותנים להם מעט להתקרר (משאירים את ראש החציל מחובר). מסדרים ומשטחים את החציל יפה על צלחת הגשה רחבה, מפזרים את העגבניה המגורדת מסביב לחצילים, מעל מפזרים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
- 4 מזלפים את הטחינה הגולמית, סוחטים את הלימון ומפזרים את המלח הגס ואת הצנוברים והשמן בנדיבות. צלחת מהפנטת וטעימה!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9% |
54.5% |
9.7% |
26.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב