דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פתיחה מושלמת על השולחן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 314 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחוררים עם סכין את החצילים כדי שלא יתפוצצו מעוצמת החום ומניחים ישירות על אש הכיריים, או בטאבון בחום 350 מעלות עד שהחציל רך.
  • 2 מניחים את הצנוברים למחבת קטנה ומכסים עם שמן הזית. מדליקים את הגז על האש הכי נמוכה עד שיש ביעבוע קל של השמן והצנוברים מזהיבים (שימו לב - זה קורה מהר).
  • 3 מוציאים את החצילים, נותנים להם מעט להתקרר (משאירים את ראש החציל מחובר). מסדרים ומשטחים את החציל יפה על צלחת הגשה רחבה, מפזרים את העגבניה המגורדת מסביב לחצילים, מעל מפזרים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
  • 4 מזלפים את הטחינה הגולמית, סוחטים את הלימון ומפזרים את המלח הגס ואת הצנוברים והשמן בנדיבות. צלחת מהפנטת וטעימה!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)528168
חלבונים (גרם)8.22 2.62
פחמימות (גרם)237
מתוכן סוכרים (גרם)8.06 2.57
שומנים (גרם)46.01 14.66
מתוכם שומן רווי (גרם)6.72 2.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.150.05
נתרן (מ"ג)352.33112.3
סיבים תזונתיים (גרם)7.56 2.41
מים (גרם)229.2173.05
ליקופן (מ"ג)1.110.35
ויטמין A (מק"ג)37.2811.88
ויטמין B (מ"ג)2.230.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.530.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.7612.99
ויטמין C (מ"ג)22.167.06
ויטמין E (מ"ג)1.110.35
ויטמין K (מק"ג)60.9519.43
סידן (מ"ג)47.7215.21
ברזל (מ"ג)2.450.78
מגנזיום (מ"ג)29.399.37
זרחן (מ"ג)44.0414.04
אבץ (מ"ג)0.360.11
אשלגן (מ"ג)380.99121.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 54.5% 9.7% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.49 (1.98 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.