דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • טיגון החצילים
  • חצילים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • העגבניות ושאר המצרכים
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קצוצות דק
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות (לטיגון)
  • תרכיז עגבניות -  כפות - סה"כ (108 גרם)
    2-3 כפות
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • סחוג ירוק -  כפיות - סה"כ (26 גרם)
    1-2 כפיות (או פלפל ירוק חריף)
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החצילים לרוחב בעובי של 1 ס"מ, לפזר את המלח ולהמתין כשעה עד שהחצילים "יזיעו".
  • 2 לשטוף את החצילים תחת מי ברז ולסחוט.
  • 3 לטגן את החצילים בשמן ולהניח בצד.
  • 4 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן, להוסיף את השום ולטגן מעט, להוסיף את העגבניות הקצוצות, רכז העגבניות, המים, החצילים המטוגנים, המלח, הפלפל השחור והסחוג.
  • 6 להמשיך לבשל כרבע שעה עד שהמים מצטמצמים ואז לכבות את האש.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20694
חלבונים (גרם)2.27 1.04
פחמימות (גרם)168
מתוכן סוכרים (גרם)5.02 2.3
שומנים (גרם)15.46 7.08
מתוכם שומן רווי (גרם)1.18 0.54
נתרן (מ"ג)1,352619.09
סיבים תזונתיים (גרם)2.73 1.25
מים (גרם)168.3977.13
ליקופן (מ"ג)1.160.53
ויטמין A (מק"ג)10.674.89
ויטמין B (מ"ג)1.220.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.730.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.729.49
ויטמין C (מ"ג)14.376.58
ויטמין E (מ"ג)0.530.24
ויטמין K (מק"ג)3.791.74
סידן (מ"ג)24.8911.4
ברזל (מ"ג)0.660.3
מגנזיום (מ"ג)17.027.79
זרחן (מ"ג)39.3718.03
אבץ (מ"ג)0.260.12
אשלגן (מ"ג)248.46113.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 42% 6.2% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.97 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.