מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)
- טיגון החצילים
- חצילים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - כף שטוחה
- העגבניות ושאר המצרכים
- עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- שום - 4 שיניים
- שמן קנולה - 2½ כפות - סה"כ (25 מ"ל)
- תרכיז עגבניות - 2½ כפות - סה"כ (108 גרם)
- מלח - 1½ כפיות שטוחות
- פלפל שחור - כפית שטוחה
- סחוג ירוק - 1½ כפיות - סה"כ (26 גרם)
- מים - 1¼ כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים טעים ביותר, צילום: תפיקו הפקות
- 1 לחתוך את החצילים לרוחב בעובי של 1 ס"מ, לפזר את המלח ולהמתין כשעה עד שהחצילים "יזיעו".
- 2 לשטוף את החצילים תחת מי ברז ולסחוט.
- 3 לטגן את החצילים בשמן ולהניח בצד.
- 4 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן, להוסיף את השום ולטגן מעט, להוסיף את העגבניות הקצוצות, רכז העגבניות, המים, החצילים המטוגנים, המלח, הפלפל השחור והסחוג.
- 6 להמשיך לבשל כרבע שעה עד שהמים מצטמצמים ואז לכבות את האש.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.4% |
42% |
6.2% |
44.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב