דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החצילים לקוביות גדולות, להמליח ולהניח בצד ל"הזעה".
  • 2 לאחר כחצי שעה לשטוף את החצילים, לסחוט היטב ולטגן בשמן.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב ולמזוג על החצילים המטוגנים המונחים בקערת הגשה נאה. להוסיף את עשבי התיבול ולערבב בעדינות.
  • 4 לזלף את הטחינה הגולמית מעל ולהגיש.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172144
חלבונים (גרם)2.41 2.03
פחמימות108
מתוכן סוכרים (גרם)2.78 2.34
שומנים (גרם)14.3 12.03
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 1.4
נתרן (מ"ג)1,8901,590
סיבים תזונתיים (גרם)2.24 1.89
מים (גרם)80.9468.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.176.03
ויטמין B (מ"ג)0.870.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.1511.9
ויטמין C (מ"ג)4.693.95
ויטמין E (מ"ג)0.370.31
ויטמין K (מק"ג)14.8412.49
סידן (מ"ג)21.9918.5
ברזל (מ"ג)0.420.35
מגנזיום (מ"ג)11.189.4
זרחן (מ"ג)19.1316.1
אבץ (מ"ג)0.160.14
אשלגן (מ"ג)129.77109.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 50.1% 8.5% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
סלט חצילים שאתם חייבים לנסות!, צילום: תפיקו הפקות