דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחורר מעט את החצילים ולשרוף אותם על הכיריים מכל הכיוונים.
  • 2 לקרר, לקלף את הקליפה השרופה, למעוך באמצעות מזלג ולשים בקערה.
  • 3 לכתוש את השום ולהוסיף לקערה.
  • 4 להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
  • 5 מתקבל סלט חצילים במיונז בסגנון ביתי מושלם.
  • 6 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להמיר כף אחת של מיונז בשמן זית ואת שתי הכפות הנותרות במיוקל.

כלל המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5472
חלבונים (גרם)0.72 0.97
פחמימות (גרם)79
מתוכן סוכרים (גרם)2.17 2.91
שומנים (גרם)3.09 4.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.49 0.66
כולסטרול (מ"ג)2.43 3.26
נתרן (מ"ג)196.21263.02
סיבים תזונתיים (גרם)1.71 2.29
מים (גרם)61.7982.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.331.78
ויטמין B (מ"ג)0.640.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.410.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.6112.88
ויטמין C (מ"ג)2.12.82
ויטמין E (מ"ג)0.270.37
ויטמין K (מק"ג)2.032.72
סידן (מ"ג)8.1810.96
ברזל (מ"ג)0.220.29
מגנזיום (מ"ג)7.9810.69
זרחן (מ"ג)13.3217.85
אבץ (מ"ג)0.110.14
אשלגן (מ"ג)91.81123.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14% 25.2% 5.9% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.