מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
- מיונז - 3 כפות - סה"כ (45 גרם)
- שום - 3 שיניים
- מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
משתלב נהדר עם "על האש", צילום: תפיקו הפקות
- 1 לחורר מעט את החצילים ולשרוף אותם על הכיריים מכל הכיוונים.
- 2 לקרר, לקלף את הקליפה השרופה, למעוך באמצעות מזלג ולשים בקערה.
- 3 לכתוש את השום ולהוסיף לקערה.
- 4 להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
- 5 מתקבל סלט חצילים במיונז בסגנון ביתי מושלם.
- 6 לשמור במקרר ובתיאבון
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להמיר כף אחת של מיונז בשמן זית ואת שתי הכפות הנותרות במיוקל.
כלל המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14% |
25.2% |
5.9% |
54.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב