מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מעדן פולנטה לחובבי טעם התירס
- 1 בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה עדינה ובהדרגה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי ערבוב תמידי בעזרת מטרפה.
- 2 ממשיכים לערבב כל הזמן ותוך כדי מוסיפים את השמנת, המלח והפרמזן.
- 3 כשכל הנוזלים נספגים ומתקבל מרקם קרמי ואחיד, מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עוד מעט עד שהן נטמעות בכל המסה.
- 4 במקביל, במחבת נפרדת ממיסים את החמאה, מוסיפים את פטריות הפורטבלו ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהן נצרבות ומתכווצות מעט. מוסיפים את הבזיליקום והמלח, ומקפיצים עוד כ- 2 דקות.
- 5 מעבירים את הפולנטה לצלחת ומעליה מסדרים את הפטריות המוקפצות. מפזרים עוד פרמזן ומניחים ענף תימין לקישוט. מתקבלת פולנטה מקמח תירס קלה להכנה וטעימה שאסור לכם לפספס!
- 6 בתיאבון
טיפ למתכון
אופציונאלי: גרגירי תירס שלמים, טבעות בצל ירוק.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.8% |
42.2% |
19% |
37% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב