דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת אננס ללא גלוטן
  • 1 מפעילים את תנור האפייה בחום של 170 מעלות.
  • 2 מקציפים את החלבונים. כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
  • 3 בוחשים בנפרד את החלמונים ומוסיפים לקצף בהדרגה תוך עירבול איטי.
  • 4 מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומוסיפים כל פעם כף לקצף ומקפלים.
  • 5 כשהקמח נבלע בתערובת, יוצקים לתבנית מספר 26 מרופדת בנייר אפייה או משומנת.
  • 6 אופים 5-7 דקות בחום 170 מעלות. מנמיכים ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות כ- 3/4 שעה.
  • 7 לאחר כ- 30-35 דקות לנעוץ קיסם עץ במרכז העוגה ולראות אם הוא יוצא יבש.
  • 8 כשהקיסם יוצא יבש, לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור לפחות לרבע שעה.
  • 9 לפתוח מעט להוצאת האדים לכ- 5 דקות ולהוציא מהתנור.
  • 10 יום אחרי פורסים את העוגה ל- 3 חלקים, מרטיבים כל שכבה היטב עם מיץ האננס מהקופסא.
  • 11 מקציפים את מילוי קרם הוניל ומורחים בין השכבות ומעל לציפוי.
  • 12 מפזרים על העוגה חתיכות אננס. מי שרוצה ואוהב יכול לשים גם על הקצפת בין השכבות.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
חשוב מאוד להכין את עוגת הבסיס יום קודם. אופים את העוגה יום קודם כיוון שבאותו היום קשה עד בלתי אפשרי לפרוס אותה לשכבות.

ציוד נדרש: תבנית מספר 26 מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

חמותי לא יכולה להגיע ליום הולדת משפחתית ללא העוגה הזו. תהליכי קירור העוגה הם כדי להשאיר אותה גבוהה במיוחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 35.3% 11.4% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב