דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קרקרים מכל תבנית (תלוי בגודל החיתוכים))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קרקר ירקות כתומים
קרקרים טעימים, מזינים ובריאים
  • 1 מקלפים את הירקות הכתומים שבחרנו, חותכים לרצועות/לקוביות פריסטייל, מתבלים בשמן הזית, הסילאן, המלח גס ועלי התימין, מכסים בנייר אלומיניום ושולחים לאפייה בחום של 170 מעלות (מצב עליון-תחתון) כחצי שעה או עד שהירקות רכים (ניתן גם לבשל את הירקות במים עד לריכוך).
  • 2 כשהירקות מתרככים מחכים שהם יתקררו מעט ומועכים או טוחנים אותם למחית.
  • 3 מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל, זרעי הפשתן, הצ`יה, הגרעינים, המלח, שמן הזית והמחית הכתומה, ומערבבים הכל יחד עם המים הפושרים.
  • 4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית תנור גדולה ומרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לעובי דק ככל הניתן (ללא חורים). עושים אותו הדבר עם המחצית השנייה של התערובת בתבנית נוספת.
  • 5 מערבבים את מרכיבי הטופ ומפזרים מעל התערובת השטוחה.
  • 6 מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות במצב טורבו ומכניסים את 2 התבניות לאפייה קצרה של כ- 7-8 דקות. לאחר 8 דקות מוציאים את 2 התבניות ומנמיכים את החום ל- 150 מעלות.
  • 7 יוצרים את הצורה שרוצים לקרקר עם גלגלת פיצה או סכין, ומכניסים לאפייה נוספת של כ- 50-60 דקות או עד שהקרקרים מתייבשים.
  • 8 אפשר לוותר על שלב החיתוך ולאפות את כל הקרקר ככה כשהוא שלם בחום של 160 מעלות למשך כ- 60-70 דקות, וכשהקרקר מוכן לשבור עם הידיים לחתיכות. זהירות - זה ממקרקר!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 20.9% 14.9% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב