דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרקרים טעימים, מזינים ובריאים

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קרקרים מכל תבנית (תלוי בגודל החיתוכים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הירקות הכתומים שבחרנו, חותכים לרצועות/לקוביות פריסטייל, מתבלים בשמן הזית, הסילאן, המלח גס ועלי התימין, מכסים בנייר אלומיניום ושולחים לאפייה בחום של 170 מעלות (מצב עליון-תחתון) כחצי שעה או עד שהירקות רכים (ניתן גם לבשל את הירקות במים עד לריכוך).
  • 2 כשהירקות מתרככים מחכים שהם יתקררו מעט ומועכים או טוחנים אותם למחית.
  • 3 מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל, זרעי הפשתן, הצ`יה, הגרעינים, המלח, שמן הזית והמחית הכתומה, ומערבבים הכל יחד עם המים הפושרים.
  • 4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית תנור גדולה ומרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לעובי דק ככל הניתן (ללא חורים). עושים אותו הדבר עם המחצית השנייה של התערובת בתבנית נוספת.
  • 5 מערבבים את מרכיבי הטופ ומפזרים מעל התערובת השטוחה.
  • 6 מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות במצב טורבו ומכניסים את 2 התבניות לאפייה קצרה של כ- 7-8 דקות. לאחר 8 דקות מוציאים את 2 התבניות ומנמיכים את החום ל- 150 מעלות.
  • 7 יוצרים את הצורה שרוצים לקרקר עם גלגלת פיצה או סכין, ומכניסים לאפייה נוספת של כ- 50-60 דקות או עד שהקרקרים מתייבשים.
  • 8 אפשר לוותר על שלב החיתוך ולאפות את כל הקרקר ככה כשהוא שלם בחום של 160 מעלות למשך כ- 60-70 דקות, וכשהקרקר מוכן לשבור עם הידיים לחתיכות. זהירות - זה ממקרקר!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)67191
חלבונים (גרם)2.18 6.18
פחמימות (גרם)823
מתוכן סוכרים (גרם)0.88 2.49
שומנים (גרם)3.06 8.68
מתוכם שומן רווי (גרם)0.48 1.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
נתרן (מ"ג)332.14942.92
סיבים תזונתיים (גרם)1.34 3.81
מים (גרם)19.8156.24
ויטמין A (מק"ג)86.46245.45
ויטמין B (מ"ג)0.381.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.1511.79
ויטמין C (מ"ג)1.23.4
ויטמין E (מ"ג)0.110.31
ויטמין K (מק"ג)0.611.74
סידן (מ"ג)10.5730.01
ברזל (מ"ג)0.340.97
מגנזיום (מ"ג)14.1440.15
זרחן (מ"ג)33.0493.79
אבץ (מ"ג)0.240.67
אשלגן (מ"ג)51.93147.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.521.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.330.95
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 20.9% 14.9% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.