דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (סה"כ 3 חלות קלועות (כ- 10 פרוסות לחלה))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות רכות לשבת
חלות רכות רכות כמו ענן
  • 1 אל קערת המיקסר להוסיף את השמרים ביחד עם המים ולהניח בצד להתססה של כ- 6 דקות (לא כדאי לוותר על שלב זה).
  • 2 כשתוסס להוסיף את הקמח (אני השתמשתי בקמח שטיבל 405 אבל אפשר בכל קמח לבן אחר), הסוכר, השמן, המלח והמים הנוספים (סה"כ יש בבצק 500 מ"ל/חצי ליטר מים).
  • 3 לחבר את וו הלישה למיקסר, לערבל מעט להתגבשות קלה ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שהן נטמעות בבצק. להגביר את מהירות המיקסר וללוש למשך כ- 7 דקות (הבצק צריך להיות נעים ומעט דביקי).
  • 4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • 5 להוציא את האוויר מהבצק, לעצב אותו שוב ולהתפיח שוב למשך כשעה נוספת.
  • 6 להוציא את האוויר מהבצק ולקלוע חלות בצורה שאוהבים (לי יצאו 3 חלות מ- 4 רצועות כל אחת).
  • 7 לאחר קליעת החלות להתפיח אותן שוב למשך כ- 40 דקות (או יותר, תלוי במזג האוויר). חשוב שהחלות תהיינה אווריריות וקלילות מאוד. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 8 למהול את המים בסילאן, להבריש את החלות (אין צורך בביצה) ולפזר מעל את השומשום.
  • 9 לאפות את החלות בתנור החם למשך כחצי שעה או עד להשחמה (גם למעלה וגם למטה, משך זמן האפייה תלוי גם בצורה של החלות וגם בחום התנור). מתקבלות חלות רכות לשבת שאחרי שתכינו אותן כבר לא תקנו חלות במאפייה!
  • 10 שבת שלום חיוך
טיפ למתכון
לא לוותר על ההתפחות - הן חשובות מאוד לאווריריות ולקלילות הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 9.9% 12.4% 76.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב