מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הירקות
- מלפפון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (192 גרם)
- גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
- פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
- כרוב לבן - רבע יחידה בינונית (384.75 גרם)
- תערובת הכבישה
- חומץ 5% - כוס (240 מ"ל)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- סוכר - 6 כפות גדושות - סה"כ (102 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חמוצים יפניים בקלי קלות ובמהירות
- 1 לפרוס את המלפפונים והגזרים לפרוסות דקות (לא מדי), לחתוך לרצועות קצרות את הפלפל האדום והפלפל הצהוב, לפרוס לטבעות את הפלפל הירוק החריף (ללא הגרעינים) ולחתוך את הכרוב לרצועות/חתיכות גסות.
- 2 להכניס את כל הירקות אל צנצנת זכוכית מתאימה.
- 3 לבשל את החומץ עם המים, הסוכר והמלח עד לרתיחה, להניח בצד לצינון ולמזוג מעל הירקות.
- 4 להניח את הצנצנת על השיש למשך כמה שעות והחמוצים האסיאתיים שלנו כבר מוכנים. לשמור את החמוצים היפניים במקרר ולאכול מתי שרק מתחשק!
- 5 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להחליף 1/2 כוס מהחומץ בחומץ אורז, וגם לשלב מירין (מי שאוהב, לא חובה).
ציוד נדרש: צנצנת זכוכית.
זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה. המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי. אני פיזרתי מעל קצת שומשום קלוי שלדעתי מוסיף (לא חובה, אפשר גם לא קלוי). ניתן להגיש גם עם רוטב צ`ילי מתוק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.6% |
1% |
5.6% |
82.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב