דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 243 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חציל בתנור עם טחינה ועגבניות
דרך הגשה מקורית וטעימה לחציל קלוי
  • 1 לקלף את החציל, לחתוך את הקצוות ולפרוס ל- 4 חתיכות גדולות ועבות. לפזר את המלח ולהמתין למשך כ- 20-30 דקות. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 160-170 מעלות.
  • 2 לספוג מהחציל את הנוזלים, להעמיד את הפרוסות על תבנית המרופדת בנייר אפייה ולזגג מעל את שמן הזית. לאפות בתנור החם למשך כשעה לפחות (החציל צריך להיות רך רך בפנים).
  • 3 לקרר את החציל ולזגג מעל בנדיבות את הטחינה (אפשר גולמית ואפשר גם להכין איך שאוהבים).
  • 4 לערבב היטב את כל מרכיבי סלט העגבניות, לתקן תיבול לפי הטעם ולהניח מעל כל חציל בנדיבות. מתקבלת מנת חציל בתנור עם טחינה ועגבניות שאתם הולכים לעוף עליה!
  • 5 בתיאבון חיוך

המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 53.8% 11.4% 27.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.37 (1.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב