דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חציל בתנור עם טחינה ועגבניות
חציל בתנור עם טחינה ועגבניות
חציל בתנור עם טחינה ועגבניות
דרך הגשה מקורית וטעימה לחציל קלוי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 243 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את החציל, לחתוך את הקצוות ולפרוס ל- 4 חתיכות גדולות ועבות. לפזר את המלח ולהמתין למשך כ- 20-30 דקות. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 160-170 מעלות.
  • 2 לספוג מהחציל את הנוזלים, להעמיד את הפרוסות על תבנית המרופדת בנייר אפייה ולזגג מעל את שמן הזית. לאפות בתנור החם למשך כשעה לפחות (החציל צריך להיות רך רך בפנים).
  • 3 לקרר את החציל ולזגג מעל בנדיבות את הטחינה (אפשר גולמית ואפשר גם להכין איך שאוהבים).
  • 4 לערבב היטב את כל מרכיבי סלט העגבניות, לתקן תיבול לפי הטעם ולהניח מעל כל חציל בנדיבות. מתקבלת מנת חציל בתנור עם טחינה ועגבניות שאתם הולכים לעוף עליה!
  • 5 בתיאבון חיוך

המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)351144
חלבונים (גרם)6.41 2.64
פחמימות (גרם)166
מתוכן סוכרים (גרם)6.04 2.48
שומנים (גרם)30.13 12.38
מתוכם שומן רווי (גרם)4.75 1.95
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.08
נתרן (מ"ג)1,320542.67
סיבים תזונתיים (גרם)3.88 1.6
מים (גרם)184.2175.73
ליקופן (מ"ג)1.930.79
ויטמין A (מק"ג)76.431.41
ויטמין B (מ"ג)1.870.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.250.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.514.6
ויטמין C (מ"ג)33.8313.91
ויטמין E (מ"ג)1.160.48
ויטמין K (מק"ג)45.6818.78
סידן (מ"ג)43.0217.69
ברזל (מ"ג)2.030.84
מגנזיום (מ"ג)24.7210.16
זרחן (מ"ג)42.5617.49
אבץ (מ"ג)0.330.14
אשלגן (מ"ג)394.03161.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 53.8% 11.4% 27.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.37 (1.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?