דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכיסונים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כיסוני סושי מדפי אורז
כיסוני סושי מ-ו-ש-ל-מ-י-ם!
  • הכנת האורז לסושי:
  • 1 לבשל את האורז העגול לסושי לפי הוראות ההכנה (ראשית להביא לרתיחה כמה דקות, לכסות ולהנמיך לאש נמוכה לבישול של כ- 10 דקות עד שהמים מתאדים ונשאר רק האורז המבושל). שימו לב: השתמשו בכף עץ להוצאת האורז מהסיר. בנוסף, אם יש אורז שנדבק לתחתית הסיר - אל תשתמשו בו אלא רק באורז שיוצא בקלות מהסיר. הערה נוספת בנוגע לכמות המים: על כל כוס אורז יש להשתמש ב- 1.2 כוסות מים (בגרמים: על כל 100 גרם אורז יש להוסיף 130 מ"ל מים).
  • 2 מחממים על אש נמוכה את חומץ האורז ביחד עם הסוכר והמלח עד להמסה מלאה (אפשר להמיס גם במיקרוגל - חימום של כ- 10-15 שניות בלבד).
  • 3 למזוג את חומץ האורז על האורז המבושל, לערבב היטב בעזרת כף העץ ולהניח בצד להצטנן לטמפרטורת החדר (לא במקרר).
  • הרכבת הכיסונים:
  • 1 לטבול דף אורז מעט במים, להניח על קרש חיתוך, להניח מלבן של אצה, מעליו את האורז לסושי, הטונה המעורבבת עם המיונז, הבצל הירוק, הנבטים, האבוקדו, עוד שכבה של אורז מבושל ועוד מלבן של אצה.
  • 2 לקפל את דף האורז בעדינות ולסגור לכיסון.
  • 3 להניח את הכיסון בתערובת של שומשום לבן ושומשום שחור, ולצפות משני הצדדים.
  • 4 לטגן קלות במחבת עם ספריי שמן משני הצדדים עד להזהבה. זהו - יש לכם כיסוני סושי מדפי אורז פשוט טעימים שכיף להגיש עם טריאקי, סויה וספייסי מיונז.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב כל דג נא או צלוי שאוהבים וגם לשחק עם הירקות והתוספות שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 31.1% 16.5% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב