1. להשרות במשך הלילה את האפונה במים. לשפוך את המים, לשטוף היטב ולסנן.
2. לטגן את הבצל הקצוץ בכף השמן עד שמזהיב.
3. להוסיף את הגזרים החתוכים לקוביות קטנות לבצל ולאדות מספר דקות.
4. להוסיף את תפו"א החתוכים לקוביות קטנות ולאדות עוד מספר דקות. ניתן להוסיף את התבלינים.
5. להוסיף את האפונה, עשבי התיבול והמים, ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך את האש ולבשל במשך שעה כאשר המכסה סגור.
7. במהלך הבישול לבחוש מספר פעמים. לבדוק האם יש צורך להוסיף עוד נוזלים למרק.
8. לאחר שעת בישול, בודקים האם האפונה ותפו"א רכים. אם כן, ניתן לכבות את האש.
9. לאחר שהתערובת התקררה מעט, ניתן לרסק באופן ידני או בבלנדר וליצור תערובת אחידה למרק.
10. ניתן לקשט בעוד מספר עלי נענע ולהגיש.
11. בתיאבון
מרק נהדר, טעים, קל להכנה, כתחליף לארוחה מלאה. מכיל שילוב של דגן עם קטנית, המהווים חלבון מלא. עשיר בויטמינים ומינרלים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.