מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אורז נהדר עם הרבה ירקות
- 1 לשפוך על האורז מים רותחים, להשהות כדקה ולסנן.
- 2 לחזור על התהליך פעמיים נוספות, לסנן ולהניח לייבוש במסננת.
- 3 לחמם את השמן בסיר, לשפוך את האורז, לטגן מעט ולערבב עד שהאורז יצופה מכל צדדיו.
- 4 להוסיף את הפלפל האדום ופטריות הפורטבלו, ולטגן כ- 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- 5 להוסיף את המים והפפריקה, ולבשל בסיר מכוסה למשך כ- 15 דקות.
- 6 לפתוח את מכסה הסיר, להוסיף פנימה את הגזר והאפונה, לכסות שוב ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות.
- 7 לכבות את האש ולהשאיר בסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות.
- 8 לפתוח, לערבב ולצקת מעל את שמן הכמהין, המלח והפלפל השחור. לערבב היטב שוב.
- 9 להגשה: להדק בכלי מעוצב ולהפוך על הצלחת כמנה אישית. לפזר גרגירי רימון או לעטר בעלים ירוקים.
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.4% |
11.7% |
9.3% |
71.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב