דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז יסמין -  כוסות - סה"כ (365 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (93 גרם)
    1/4 כוס קוביות גמבה אדומה
  • פטריות פורטבלו - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (48 גרם)
    1/4 כוס (חתוכות)
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • גזר - 1/2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (58 גרם)
    1/4 כוס קוביות גזר טרי
  • אפונת גינה עדינה - 1/4 כוס - סה"כ (32 גרם)
    מוקפאת
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • רימון - 2 כפות - סה"כ (58 גרם)
    לקישוט
  • שמן כמהין - 2 כפות
  • מים רותחים - להכנת האורז לקראת בישולו

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז אושפיזין
אורז נהדר עם הרבה ירקות
  • 1 לשפוך על האורז מים רותחים, להשהות כדקה ולסנן.
  • 2 לחזור על התהליך פעמיים נוספות, לסנן ולהניח לייבוש במסננת.
  • 3 לחמם את השמן בסיר, לשפוך את האורז, לטגן מעט ולערבב עד שהאורז יצופה מכל צדדיו.
  • 4 להוסיף את הפלפל האדום ופטריות הפורטבלו, ולטגן כ- 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  • 5 להוסיף את המים והפפריקה, ולבשל בסיר מכוסה למשך כ- 15 דקות.
  • 6 לפתוח את מכסה הסיר, להוסיף פנימה את הגזר והאפונה, לכסות שוב ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות.
  • 7 לכבות את האש ולהשאיר בסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות.
  • 8 לפתוח, לערבב ולצקת מעל את שמן הכמהין, המלח והפלפל השחור. לערבב היטב שוב.
  • 9 להגשה: להדק בכלי מעוצב ולהפוך על הצלחת כמנה אישית. לפזר גרגירי רימון או לעטר בעלים ירוקים.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 11.7% 9.3% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב