דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 219 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))

  • אשכי ההודו
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות
    לציפוי
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • אשכי הודו נקיים ושטופים - 1/2 ק"ג
    חתוכים לחצי
  • שאר המרכיבים
  • בצלים - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פלפלים אדומים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אשכי הודו מטוגנים עם בצל ופלפלים
מנה טעימה ומיוחדת
  • 1 לשומרי הכשרות - לצלות את אשכי ההודו טרם ההכנה (כמו כבד).
  • 2 לפזר על אשכי ההודו את המלח, הפלפל השחור ומיץ הלימון, לצפות אותם בקמח, לטגן בשמן למשך כמה דקות מכל צד ולהניח בצד.
  • 3 באותו השמן לטגן את הבצל עד להזהבה יפה, להוסיף את רצועות הפלפלים והפטרוזיליה, לערבב עד לריכוך ולתבל לפי הטעם. להוסיף את האשכים, לערבב בעדינות ולהגיש חם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר גם להכין את אשכי ההודו על המנגל.

הערך התזונתי לא כולל את אשכי ההודו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 13% 9.4% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב