מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (מנה = כוס מרק))
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- עדשים - 250 גרם
- מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
- מלח - קורט
- פלפל שחור - קורט
- כמון - קורט (1 גרם)
- פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
טעים בעיקר בחורף כשקר
- 1 מטגנים את הירקות בשמן הזית בסיר עד להשחמה.
- 2 מוסיפים את העדשים הכתומות, המים והתבלינים, ומבשלים כחצי שעה.
- 3 לקראת סיום הבישול ניתן להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
- 4 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
19% |
12.1% |
15.3% |
53.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב