דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם עדשים
אורז בריא עם עדשים
  • 1 לשטוף את העדשים הירוקים היטב, להשרות כחצי שעה במים ולסנן.
  • 2 לשטוף את האורז, לסנן ולהניח בקערה.
  • 3 לשים 3 כפות שמן במחבת ולהזהיב את הבצל הקצוץ, להוסיף שום וכמון, להנמיך מעט את הלהבה ולטגן שתי דקות נוספות. להסיר מהאש ולשמור.
  • 4 לשים מים בסיר, להוסיף כף שמן, מלח ופלפל שחור ולהרתיח.
  • 5 להוסיף את העדשים אל המים הרותחים, להרתיח כרבע שעה נוספת, להוסיף את האורז ולהביא לרתיחה נוספת.
  • 6 להעביר את הסיר לאש קטנה לאידוי המים באיטיות (כחצי שעה עד לבישול האורז).
  • 7 לכבות את האש, להוסיף את תערובת הבצל והשום הקלוף לסיר ולערבב קלות היטב.
  • 8 להעביר לכלי הגשה נאה.
  • 9 לקשט בעלה נענע, עגבניית שרי ופלח של פפריקה אדומה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 19.8% 12.9% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב