מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- בטטה - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (939 גרם)
- שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
- אבקת מרק בצל - 2 כפות גדושות - סה"כ (46 גרם)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 לקלף את הבטטות.
- 2 לחתוך לריבועים, לפרוסות, לאצבעות או לכל צורה שרוצים.
- 3 לשים בקערה, להוסיף את שמן הזית ואבקת מרק הבצל ולערבב.
- 4 להעביר לתבנית אפייה, לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה.
- 5 להוריד את נייר הכסף ולהמשיך לאפות כרבע שעה.
- 6 אפשר לקראת סיום לשים מתחת לגריל כדי שישחימו מעט.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר לפזר שומשום מעל הבטטות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להוריד את כמות השמן לשלוש כפות ולהוסיף שתי כפות מים. במקום מרק בטעם בצל ניתן להוסיף באופן טבעי בצל מטוגן בספריי שמן, שום כתוש ורוזמרין.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.9% |
15.8% |
5.5% |
69.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב