דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות.
  • 2 לחתוך לריבועים, לפרוסות, לאצבעות או לכל צורה שרוצים.
  • 3 לשים בקערה, להוסיף את שמן הזית ואבקת מרק הבצל ולערבב.
  • 4 להעביר לתבנית אפייה, לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 5 להוריד את נייר הכסף ולהמשיך לאפות כרבע שעה.
  • 6 אפשר לקראת סיום לשים מתחת לגריל כדי שישחימו מעט.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לפזר שומשום מעל הבטטות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להוריד את כמות השמן לשלוש כפות ולהוסיף שתי כפות מים. במקום מרק בטעם בצל ניתן להוסיף באופן טבעי בצל מטוגן בספריי שמן, שום כתוש ורוזמרין.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)174134
חלבונים (גרם)2.17 1.68
פחמימות (גרם)2821
מתוכן סוכרים (גרם)4.91 3.79
שומנים (גרם)6.22 4.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 0.69
נתרן (מ"ג)321.25248.31
סיבים תזונתיים (גרם)3.52 2.72
מים (גרם)90.7370.13
ויטמין A (מק"ג)832.19643.24
ויטמין B (מ"ג)2.011.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.650.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.940.73
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.919.98
ויטמין C (מ"ג)2.822.18
ויטמין E (מ"ג)0.310.24
ויטמין K (מק"ג)2.111.63
סידן (מ"ג)35.2127.22
ברזל (מ"ג)0.720.55
מגנזיום (מ"ג)29.3422.68
זרחן (מ"ג)55.1742.64
אבץ (מ"ג)0.350.27
אשלגן (מ"ג)395.55305.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 15.8% 5.5% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.