דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 935 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים ואבוקדו
  • 1 לחתוך את החציל לקוביות בינוניות, לזרות מעט מלח ולהשאיר כחצי שעה במסננת להוצאת הנוזלים.
  • 2 לשטוף, לייבש ולטגן במחבת עם שמן קנולה לטיגון כמספר דקות עד להשחמה בינונית (לא לחרוך) מכל צידי קוביות החציל.
  • 3 לחתוך את האבוקדו לפרוסות ולסדר בשני צידיה של צלחת הגשה נאה.
  • 4 במרכז הצלחת לשים את קוביות החציל, לאחר שספגנו מהן את עודפי השמן המיותרים.
  • 5 לחתוך מלפפון לשניים (אפשר בצורת זיגזג - כדי ליצור קישוט נאה) ולהניח משני צידי הצלחת.
  • 6 לחתוך כל פרוסת לימון בחתך עד לחציה, לקפל (ראה תמונה) ולהניח על הירקות שבצלחת.
  • 7 לפזר מעל הירקות גם מספר עגבניות שרי, גמבה חתוכה ועלי פטרוזיליה שטופים ונקיים.
  • 8 לתבל בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  • 9 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל - כעשרים דקות (כולל טיגון) + חצי שעה זמן השהייה של החצילים במלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.3% 29.4% 7.9% 45.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.82 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב