מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 195 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אורז מלא עם עדשים
- 1 מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב (יש לשים לב ולא לחמם את השמן יותר מדי בטרם מטגנים את הבצל).
- 2 שוטפים את האורז והעדשים במעט מים רותחים ומסננים.
- 3 מוסיפים את האורז והעדשים לבצל, מטגנים כ- 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
- 4 מוסיפים את התבלינים, מטגנים ומערבבים במשך דקה נוספת.
- 5 מוסיפים 3 כוסות מים, מתבלים ומתקנים, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מבשלים מכוסה במגבת עד שהמים נספגים (כ- 40 דקות).
- 6 מערבבים במזלג ומשהים כ- 10 דקות נוספות מכוסה.
- 7 מגישים לצד סלט ירקות עם רוטב של טחינה ביתית דלילה.
- 8 בתיאבון.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.7% |
9.7% |
12.6% |
66% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב