מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (ל- 8 סועדים)
- פלפלים צהובים - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (488 גרם)
- חומץ 5% - 1/3 כוס קטנה - סה"כ (67 מ"ל)
- סוכר - כפית שטוחה
- מלח ים - כפית שטוחה
- עלי דפנה - 1/4 7 יחידות
- שום - 5 שיניים
- מים מסוננים - 1/3 כוס
- פלפל אנגלי - 5 כדורים
- מי ברז - 4 ליטר
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 אל המים הרותחים שבסיר, מוסיפים את הפלפלים, מבשלים ומסובבים כחצי שעה.
- 2 בכלי בעל מכסה מכינים ציר מחומץ, 1/3 כוס מים מסוננים פושרים, מלח וסוכר.
- 3 שופכים את המים עם הפלפלים למסננת. שמים מעל זה צלחת שתדחס את הפלפלים. מניחים עד שיתקרר.
- 4 מסירים את הגבעול והגרעינים של הפלפלים. חותכים כל פלפל ל- 4 לאורך.
- 5 מניחים בציר. מוסיפים את עלי הדפנה, השום והפלפל האנגלי.
- 6 מכסים ומניחים במקרר.
- 7 כל יום שעובר זה יותר טעים, בעיקר עם מאכלים כבדים.
- 8 בתיאבון.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
המתכון קל, טעים ונשמר זמן רב (אם מחביאים במקרר). שווה לנסות - אפשר עם כל סוגי הפלפלים.
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.2% |
1.9% |
11.3% |
78.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב