מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה
- לפת - 2 יחידות גדולות - סה"כ (752 גרם)
- סלק - יחידה (120 גרם)
- מלח - 4 כפות גדושות
- מים - 8 כוסות - סה"כ (1.92 ליטר)
- חומץ טבעי משומר 5% - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 לשטוף היטב את הלפת ולקלוף רק את החלקים הפגועים בה.
- 2 לחתוך את הלפת לשתיים לאורך ואז לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- 3 לקלוף את הסלק ולחתוך ל- 4.
- 4 בצנצנת זכוכית להניח שכבות של לפת וביניהן את הסלק.
- 5 לתבל במלח ולמלא במים עד כדי כיסוי הירקות.
- 6 לשפוך מעל את החומץ.
- 7 לסגור היטב את הצנצנת, להעמיד מעל צלחת ולהשאיר על השיש כשבוע.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות המים משתנה לפי גודל הצנצנת. זמן ההכנה יכול להתקצר בחורף.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
19.2% |
1.1% |
9.9% |
69.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב