דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 319 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ספגטי עם עגבניות שרי
מתכון מנצח של ספגטי בשילוב עגבניות שרי, צילום: יהודה סלומון
  • 1 חוצים את העגבניות (רצוי לערבב אדומות וצהובות) ושמים בקערה. מוסיפים לקערה ריחן (בזיליקום), אורגנו וצ`ילי.
  • 2 מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הספגטי במשך 10-8 דקות - קצת פחות ממשך הבישול הדרוש כדי להגיע לדרגת אל?דנטה.
  • 3 בינתיים, מחממים את השמן בסוטאז או בקלחת גדולה מעל להבה בינונית?גבוהה ומטגנים את שיני השום (הקלופות, החצויות והמעוכות קלות) במשך חצי דקה.
  • 4 מוסיפים את כל התכולה של קערת העגבניות ומבשלים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות - העגבניות צריכות להתחמם אבל לא להתרכך.
  • 5 מתבלים במלח ומסירים מהאש עד שהספגטי מוכנים.
  • 6 מסננים היטב את הספגטי ומוסיפים לקלחת. מערבבים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 5-4 דקות, עד שהספגטי סופגים את מיצי העגבניות ומתרככים לדרגת אל?דנטה.
  • 7 מסירים מהאש ומגישים מיד.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש בתוספת גבינה מגוררת (פרמזן או פקורינו) - לא חובה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. דנית סלומון, מתוך הספר "טעם איטליה", הוצאת "קוראים". צילום: יהודה סלומון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 18.9% 11.8% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב