דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 349 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קינואה מפתיעה
קינואה בריאה וגם טעימה, צילום: אריאל ואן סטרטן
  • 1 במחבת גדול לטגן את הבצלים עם שמן הקנולה ולהוסיף את הסוכר.
  • 2 כשהבצל חום וקריספי מוסיפים את הכרוב הקצוץ.
  • 3 מטגנים את הבצל והכרוב 2 דקות ומוסיפים את הבזיליקום והמלח.
  • 4 מסירים מהאש.
  • 5 קולים את השקדים במחבת.
  • 6 בסיר שמים את הקינואה (קינואה אורגנית - רצוי משלושת הצבעים) עם 3 כוסות מים רותחים כ- 20 דקות עד שהקינואה מוכנה.
  • 7 מחכים עד שהקינואה קרה ורק אז מערבבים את כל המרכיבים.
  • 8 את הקינואה מגישים חמה.
  • 9 בתיאבון.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. השפית איילת ציוני ממסעדת "איילת וגילי" בזכרון יעקב, רחוב הנדיב 23. שמזכירים "קינואה" האסוציאציה היא מאכל ללא טעם ומאוד בריא. אורחי מסעדת "איילת וגילי" הצמידו למילה "קינואה" את המילה "מפתיעה" רק בזכות הטעם הטעים והעשיר. צילום - אריאל ואן סטרטן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 22.1% 13.2% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב