דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (16 גדולים ו- 6 קטנים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סנדוויץ` גלידה ללא גלוטן
  • 1 שמים בקערת המערבל את הקמח (כ- 700 גרם), קקאו, שוקולית, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הביצים, הסוכר, החמאה (ניתן להשתמש גם במרגרינה רכה) והשמן.
  • 3 מפעילים את המערבל עם וו לישה לכ- 2 דקות.
  • 4 מוסיפים מים (מתחילים עם מעט ועד 1/4 כוס לפי הצורך) וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך, אחיד שנפרד מדפנות הקערה.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
  • 6 על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל חלק לעלה עד כמה שאפשר מרובע, בעובי של כ- 3 מ"מ.
  • 7 מסמנים וחותכים בעזרת סרגל וסכין מלבנים ברוחב של 6 ס"מ ואורך של 9 ס"מ ומהקצוות רוחב של כ- 4.5 ס"מ ואורך 6-7 ס"מ.
  • 8 מניחים בתבנית על נייר אפייה ברווחים קטנים זה מזה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10-12 דקות.
  • 9 מוציאים את הגלידה (איזו גלידה שאוהבים) מהמקפיא לכמה דקות עד שהיא מתרככת מעט.
  • 10 לאחר שכל העוגיות מוכנות וקרות, מסדרים אותן בזוגות, דומים בגודלן, גב לגב, שמים כ- 2 כפות גלידה בין כל שתי עוגיות, מועכים קלות, מיישרים את הגלידה שבולטת מהעוגיות, עוטפים בניילון נצמד בלי להדק מדי ושומרים במקפיא.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את השאריות שלא מתאימות לעוגיה מחזירים לקערה, אוספים את כולן וממשיכים לרדד עד סוף הבצק. אפשר לשלב שני טעמי גלידה ויותר בכל סנדוויץ`.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה. ההשראה למתכון סנקור/טעמקור המוכרים. לפני האכילה לוודא שהגלידה קפאה היטב. אם במשך המילוי הגלידה נמסה מדי, להקפיא אותה לכ- 10 דקות ולהמשיך להכין. אפשר להטביע צורות על גבי העוגיה לפני האפייה בעזרת מזלג או שבלונה - הדוגמא תישמר. אפשר להכין כל צורה כל עוד שדואגים לשתי צורות זהות - עיגולים, מרובעים, משולשים... לשמור שתהיה שכבה עבה של גלידה - כ- 2 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.3% 5.7% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב