דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 534 גרם למנה\יחידה

  • שמן זית - 35 מ"ל
    3 כפות + כפית אחת
  • בצל -  יחידות גדולות - סה"כ (483 גרם)
    בצל גדול + חצי בצל מגורר
  • שום - 6 שיניים
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
  • רסק עגבניות - 3 כפות - סה"כ (51 גרם)
  • מלח - 6.5 גרם
    קורט + חצי כפית
  • פלפל שחור -  גרם
    קורט + חצי כפית
  • קינמון - כפית שטוחה
  • קינואה - 5 כפות שטוחות - סה"כ (55 גרם)
  • אורז בסמטי - מנה בינונית (98 גרם)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • טרגון מיובש - כפית (2 גרם)
  • צ`ילי גרוס - גרם
    חצי כפית פתיתי צ`ילי יבשים
  • מים - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    אופציונלי
  • קישוא - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (872 גרם)
    השתמשתי בזוקיני
  • עלי דפנה יבשים או טריים - 5 יחידות
  • אורגנו טרי - צרור קטן
  • אבקת מרק ירקות - חצי כפית

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קישואים ממולאים בקינואה ואורז
ממולאים מפתיעים וטעימים
  • 1 לטגן בצל אחד קצוץ ו- 5 שיני שום קצוצים עם 3 כפות שמן זית ובזמן הזה לקלף ולרוקן את תכולת הקישואים ולשים בצד.
  • 2 להוסיף מעט מים רתוחים לטיגון בכדי שלא ישרף וימשיך להתבשל ובינתיים לערבב את כל חומרי המילוי יחד (קינואה, אורז, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור (אפשר להשתמש בפלפל אנגלי), כורכום, טרגון, כפית שמן זית, חצי בצל מגורר, שן שום אחת כתושה, פתיתי צ`ילי יבשים, אבקת מרק, אורגנו, 40 מ"ל מים, חצי כפית קינמון וכוסברה (אופציונלי)).
  • 3 להמשיך עם הרוטב ולהוסיף אליו את העגבניות חתוכות לקטן או מגורדות ואת כל השאר (פפריקה, רסק עגבניות, קורט מלח, קורט פלפל שחור, חצי כפית קינמון ועלי דפנה).
  • 4 כשהרוטב רותח להכניס את הקישואים הממולאים במילוי פנימה ולשפוך כמות של מים שכמעט מכסה עד סוף גובה הקישוא.
  • 5 לתת לזה לרתוח ולסגור את המכסה ועל אש קטנה לתת לסיר להתבשל למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  • 6 בתיאבון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה, האורגנו ואבקת המרק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן להשתמש בכל סוגי הקישואים - אני השתמשתי בזוקיני.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 12% 9.3% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב